Vedkamin Aduro 1-1SK

Aduro 1-1SK är klädd med täljsten på toppen och sidorna. Täljsten är en unik naturprodukt som kan lagra värmen och avge den under längre tid. Aduro 1-1SK är en högeffektiv och modern konvektionskamin med en snygg design. Handtagen är väl integrerade i fronten, vilket ger kaminen ett modernt utseende. Kaminen har ett stort välvt glasparti, dolda gångjärn, och en asklåda som ligger dold bakom luckan. Luckan är förstärkt med kant- och hörnsvetsningar och det är gjutjärnsbotten i eldstadsbotten.

Både primär- och sekundärluften är reglerbara, och det är inbyggt teritärluft för optimal förbränning. Den inbyggda glasfläkten som håller rutan fri från sot är optimerad med hjälp av en extra riktningsstyrning av luften.

Denna vedkamin är utrustad med Aduro-tronic!

De nya braskaminerna bränner rent, effektivt och miljövänligt vid korrekt användning. För att uppnå optimal förbränning skall luften till brännkammaren normalt styras mycket precist, med få minuters intervall, var gång det läggs ny ved i braskaminen. I praktiken glöms detta ofta. Men med den patenterade Aduro-tronic automatiken sker reguleringen av den primära lufttillförseln atomatiskt, så du slipper att själv regulera förbränningen. Du skall endast lägga i torr ved i kaminen, tända, samt aktivera automatiken. Aduro-tronic innebär således mindre arbete och optimal förbränning.

 

Eldstadsmått: 370 mm (bredd)
Skorstensanslutning: 150 mm, topp- och bakansluten. Centrum på anslutningen upptill sitter 195 mm från bakre kant. Centrum på anslutningen baktill sitter 883 mm från golvet.
Bränsle: Alla sorters ved
Vedlängd: Max 36 cm
Säkerhetsavstånd bakåt: 170 mm
Säkerhetsavstånd sidor: 450 mm

Teknisk information

  • Verklig effekt min/max: 3-9 kW
  • Höjd: 1041 mm
  • Bredd: 510 mm
  • Djup: 445 mm
  • Vikt: 130 kg
  • Anslutning: 150 mm, topp- och bakansluten.