Kakelugn – renovering och tätning i Stockholm och Uppsala

Kakelugn – renovering och tätning i Stockholm och Uppsala

Om du har en kakelugn i din lägenhet eller villa har du mycket att vinna på att utnyttja den. En kakelugn som fungerar bra värmer effektivt, vilket markant kan reducera dina övriga värmekostnader.

Dessvärre hjälper inte en otät kakelugn särskilt mycket. Den är då i behov av både tätning och isolering för att fungera bra. Vi på SVF Skorstensknuten är verksamma i Stockholm och Uppsala och kan hjälpa dig med både installation och renovering av kakelugnar. Vi använder oss av renoveringsmetoder som är godkända av Skorstensfolket och vi lämnar upp till 25 års garanti på såväl material som arbete.

Långa garantitider

Att täta en kakelugn kräver hantverkskunskap och erfarenhet för ett hållbart arbetsresultat. Vi på SVF Skorstensknuten i Stockholm och Uppsala använder oss av metoder för kakelugns- och rökkanalstätning med generösa garantitider. Keramisk tätningsmassa används för att täta kakelugnen och har en lång hållbarhetstid. För rökkanalstätning använder vi oss av en metod som kallas relining som är ett sätt att täta rören inifrån. Det är ett mindre ingrepp som gör att man inte behöver byta kanalsystem. Du kan läsa mer om relining under menyn Våra tjänster.

Utnyttja rotavdraget för en skorstenstätning

En tät kakelugn värmer effektivt och ger en behaglig värme – detta är extra viktig i tider då elkostnaderna skenar i höjden. Värmen från kakelugnen minskar behovet av annan värmetillförsel och kan därför reducera dina värmekostnader rejält oavsett om du bor i Stockholm eller Uppsala. I dag har du även möjlighet att utnyttja rotavdraget och minska själva renoveringskostnaden med upp till 50 procent. Det finns alltså därför mycket att vinna på att renovera din kakelugn. Vi på SVF Skorstensknuten ger dig gärna rådgivning på vägen och hjälper dig genom hela processen vid skorstenstätningar.

Välkommen att kontakta oss per telefon eller mejl – vi har erfarenheten du behöver.

Du som redan vet att du vill göra en offertförfrågan – klicka här: » Offertförfrågan