Pelletskamin CMG Lean Black

Pelletskamin från italienska Caminetti Montegrappa.

Lean Black har en påkostad beklädnad med majolika kakel och heltäckande glas på kamindörren. Italiensk finnish och design när den är som bäst.

Skorstenen kan anslutas på toppen, på baksidan , eller på högersidan. Kaminens djup är endast 27 cm. Med godkänt avstånd till brännbart bakåt på 3 cm kräver denna kamin minimalt med utrymme.

Pelletskaminerna är utrustade med ett system för automatisk effektstyrning. Med hjälp av en temperaturgivare och ett styrsystem regleras effekten för att nå önskad rumstemperatur. Systemet känner av starttemperaturen, önskad rumstemperatur samt den tid det tar att nå dit och kan på så vis hålla den önskade temperaturen så länge som möjligt. Detta optimerar bränsleförbrukningen.

Programmering med tre olika temperaturnivåer är möjlig. Temperaturnivåerna kan aktiveras för varje halvtimma över en hel kalendervecka. Vanligast är dock att man knappar in önskad rumstemperatur, på exempelvis 21 C, och därfter trycker på startknappen.

Kaminerna är också utrustade med det avancerade förbränningsstyrningssystemet KCC (Keep Controlled Combustion). Med KCC kan kaminen bland annat ta hänsyn till pelletskvalitet, sotbeläggningar och lufttryck.

Lean har kakelbeklädnad som finns i 3 olika färger: glaserad bordeaux-röd, glaserad vit och tortora (grå-beige).

Teknisk information

  • Verklig effekt min/max: 2,5-6 kW
  • Verkningsgrad: 85,5 - 91%
  • Pelletsförråd: 18,0 kg